Op werkdagen vóór 21.00 besteld = vandaag verzonden! Op dit moment kunnen de vervoerders de levering de dag erna niet garanderen. Gratis verzending vanaf €50!
Met liefde voor hobby
Made by Anja Toonen
Snelle levering
Alle garens uit hetzelfde verfbad!

Voorgeschreven materialen

1. Waar kan ik de geadviseerde materialen kopen?

Een groot deel van de geadviseerde garens in de boeken van Anja zijn terug te vinden in onze webshop. Neem gerust eens een kijkje in ons uitgebreide assortiment en koop uw garens los, of in een pakket. Wij bieden u ook de mogelijkheid om uw pakket zelf samen te stellen. Wij leveren de geadviseerde materialen in de door u gekozen kleuren. Stel zelf samen en make it your own!

Is het garen niet bij ons te vinden? Neem dan een kijkje in de voorzijde van Anja's boeken. Hier vindt u de hoofdleverancier van het gebruikte materiaal. 

 

2. Ik heb garen te veel of te weinig gekocht, dit klopt niet met het geadviseerde aantal

Het is bijna onmogelijk voor een exacte opgave te doen voor het te gebruiken aantal bollen garen. Als u haakt met de geadviseerde naalddikte en geadviseerde garens kan het toch zo zijn dat u meer of minder wol nodig hebt. Dit is afhankelijk van hoe strak u haakt. Anja probeert de benodigde materialen altijd ruimer aan te houden, omdat zij zelf erg strak haakt en dus minder verbruikt dan de gemiddelde haak(st)er. 

Wij adviseren: haakt u losser, neem dan een extra bolletje mee. In onze pakketten vindt u de mogelijkheid om een extra bolletje te bestellen wanneer u los haakt. 

 

3. Waarom staat er op mijn bolletje een ander advies voor naalddikte dan in het boek? 

Voor het haken van ontwerpen die niet opgevuld hoeven te worden is de advies-naalddikte op de wikkel van de bol prima. Wanneer u iets gaat haken dat nadien opgevuld moet worden is het belangrijk dat er stevig (strak) gehaakt wordt.

Ten eerste is dit mooiere voor het behoud van de vorm van het haakwerk en ten tweede staat het haakwerk dan minder open waardoor de vulling gemakkelijker zichtbaar is. Dit alles is afhankelijk van hoe strak u haakt en met wat voor garen. Pas de naald aan het soort haakwerk aan. Een muts hoeft niet strak gehaakt te worden en een decoratief haakwerk dat gevuld is wel.

Hoe kleiner de haaknaald, hoe strakker het haakwerk wordt (bij gebruik van hetzelfde garen).

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »
Met liefde voor hobby
Made by Anja Toonen
Snelle levering
Alle garens uit hetzelfde verfbad!